Druga edycja vipowskiego gotowania

 28 lipca o godzinie 13.00 w restauracji hotelu Tarnovia rozpocznie się druga edycja kulinarnej zabawy „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”. Tym razem swoją potrawę - pappardelle z suszonymi pomidorami, szynką szwarcwaldzką i serkiem mascarpone – zaprezentuje tarnowski radny Jakub Kwaśny.

 

Już w najbliższą niedzielę, 28 lipca, rusza druga edycja kulinarnej zabawy „Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia”. Przez kolejne pół roku, tradycyjnie w każdą ostatnią niedzielę  miesiąca, kolejni znani tarnowianie gotować będą swoje popisowe dania. Na pierwszy ogień włoskie klimaty w wykonaniu Jakuba Kwaśnego.

Jakub Kwaśny, radny Rady Miejskiej, szef SLD w Tarnowie, zaproponował pappardelle z suszonymi pomidorami, szynką szwarcwaldzką i serkiem mascarpone. Jak smakuje potrawa i jak się ją robi okaże się podczas niedzielnego brunchu w restauracji Hotelu Tarnovia. – Nakręciliśmy już film, który premierowo zaprezentujemy w Tarnovii. Trzeba przyznać, że radny znakomicie odnalazł się w kuchni, a makaron ma głęboki, wielowymiarowy smak – ocenia Paweł Piszczek, krytyk kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV.

Degustacja potrawy jest jednym z elementów niedzielnego brunchu. Poza tym, że wszyscy uczestnicy spróbują pappardelle, będą mogli też skosztować kilkunastu potraw przygotowanych przez szefa kuchni specjalnie na brunch. – W formule brunchu jaką proponujemy, każdy znajdzie coś dla siebie: ryby, owoce morza, dania wegetariańskie, mięsne, sałatki, zupy, specjały dla dzieci, słodkości – mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu hotelu Tarnovia. – Za 30 złotych - jesz ile chcesz.

Druga edycja Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia rozpocznie się formalnie 28 lipca o godzinie 13.00 w restauracji hotelu Tarnovia.

Fot: Jakub Piszczek

26.07.2013
Twój komentarz:
Ankieta
Czy jesteś za przywróceniem handlu w niedziele?
| | | |