Możemy już zdradzić: to łosoś na makaronie śmietankowo-szpinakowym z orzechami i parmezanem będzie głównym bohaterem drugiej edycji projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. No i oczywiście twórca dania – znany i powszechnie ceniony redaktor Jerzy Kosiba.
Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia to pierwsze takie przedsięwzięcie kulinarne w Tarnowie. Znani tarnowianie w towarzystwie kamer gotują swoje ulubione danie. Premiera filmu odbywa się podczas niedzielnego brunchu organizowanego w restauracji hotelu Tarnovia w każdą ostatnią niedzielę miesiąca. – Nasz szef kuchni przygotowuje na brunch kilkanaście smacznych dań. Na każdy brunch inny, atrakcyjny zestaw – wyjaśnia Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia. – Każdy, kto lubi dobrze i smacznie zjeść, może przyjść i za 30 złotych biesiadować do woli, kosztować wszystkiego, na co ma ochotę.
Dodatkową atrakcją brunchu jest degustacja potraw przygotowanych przez tarnowskich VIP i projekcja kulinarnych filmów z ich udziałem. – Tym razem gotuje z nami redaktor Jerzy Kosiba – mówi wydawca portalu Coś na Ząb TV, Paweł Piszczek. – Muszę obiektywnie przyznać, że poradził sobie znakomicie, chociaż danie wbrew pozorom nie było łatwe.
Każdy, kto był i będzie na brunchu, może na specjalnej ankiecie ocenić potrawę przygotowaną przez VIP-a. W ocenie pomaga jury, wskazując mocne strony potrawy. Danie najlepiej ocenione wejdzie do karty menu Hotelu Tarnovia.
Najbliższy brunch już w niedzielę, 24 lutego.
Fot. Jakub Piszczek