Kończy się dwudziesta edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku. Wielki finał zaplanowano tam, gdzie smaki i górski klimat idą w parze - w Zakopanem. W niedzielę, 14 września, Krupówki zamienią się w wielką, otwartą karczmę pod gołym niebem. Na stołach potrawy według babcinych receptur i smaki inspirowane współczesnymi trendami.
Był już Olkusz, Koszyce, Nowy Wiśnicz i Niepołomice. W każdych z tych miejsc było mnóstwo pysznego jedzenia, inspirujących pokazów kulinarnych oraz spotkań. Pora na wielki finał Małopolskiego Festiwalu Smaku. Ten odbędzie się w niedzielę, 14 września w Zakopanem, gdzie Rówień Krupowa zamieni się w wielką, otwartą karczmę pod gołym niebem. Na stoiskach czekać będą smaki, które łączą pokolenia – od babcinych receptur przekazywanych z ust do ust, po świeże kulinarne pomysły inspirowane współczesnością. Dla najmłodszych przygotowano moc atrakcji i warsztatów, dla starszych – pokazy kulinarne i degustacje, które udowodnią, że kuchnia Małopolski wciąż potrafi zaskakiwać. Nie zabraknie również muzyki. 14 września Zakopane zamknie tegoroczną, jubileuszową podróż przez małopolskie smaki. Szczegóły wydarzenia tutaj.