Sałatka z marynat



Sałatki robią dzisiaj prawdziwą furorę. Przyrządza się je na co dzień i od święta, na śniadanie, obiad i kolację. Niektórzy urządzają nawet przyjęcia, na których serwowane są wyłącznie sałatki. Przygotowanie ich nie jest kłopotliwe i na ogół nie zabiera zbyt dużo czasu. Dzisiaj błyskawiczna sałatka z samych niemal marynat.

Składniki:
słoik marynowanych pieczarek
słoik ogórków konserwowych
puszka zielonego groszku
puszka kukurydzy
słoik kiełków sojowych
3 – jajka ugotowane na twardo
majonez, cukier, sól, pieprz

Przygotowanie:
Zawartość wszystkich słoików i puszek osączyć. Ogórki i jajka pokroić w kostkę a pieczarki w ćwiartki. Kiełki sojowe posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem (można majonez połączyć ze śmietaną lub jogurtem), przyprawić, schłodzić w lodówce i już.

Smacznego.

06.04.2011
Twój komentarz:
Ankieta
Jak oceniasz pierwsze miesiące pracy nowego samorządu Tarnowa?
| | | |